Str. Vasile Conta nr. 9, Iași langa Policlinica Sf. Spiridon
Lun - Vin : 07:30 - 21:00 Va asteptam !

Blog

Kinetoterapie Iasi la Centrum Gym

Denumirea de kinetoterapie vine de la cuvintele grecesti : kinetos = mobil si therapeia = tratament, reprezentand o forma de terapie (de tratament) prin miscare.

In viziunea Centrum Gym, fiecarui pacient care are nevoie de recuperare medicala i se stabileste un plan terapeutic general. In centrul nostru medical, din acest plan terapeutic general face parte integranta si kinetoterapia, metoda care ocupa un loc foarte important.

Kinetoterapia face parte din recuperarea medicala, psihica, profesionala si sociala.
Noi folosim kinetoterapia in recuperarea afectiunilor nechirurgicale, dar la fel de mult si in situatiile preoperatorii sau postoperatorii, acolo unde medicul de specialitate o recomanda.

Când aduce beneficii kinetotarapia?

  • O afectiune poate scadea capacitatea generala de miscare. Prin kinetoterapie urmarim refacerea acestei capacitati generale de miscare.
  • Sunt afectiuni care scad sau reduc marile functii ale organismului. Prin activitatea noastra de kinetoterapie urmarim imbunatatirea acestor mari functii si refacerea capacitatii de efort.
  • Segmentele sau partile corpului implicate in afectiune pot suferi si ele. Prin kinetoterapie avem in vedere si corectarea acestor segmente, fiecare in parte.
  • In urma unei afectiuni o anumita parte sau segment al corpului tinde sa se adapteze si are tendinta de a dobandi deprinderi sau functii defectuoase. Acestea sunt cu atentie urmarite si incercam cu toate puterile sa le corectam si prin kinetoterapie.
  • Pe tot parcursul procesului de recuperare avem nevoie de colaborarea stransa a pacientului si de un nivel ridicat al tonusului psihic al acestuia. Kinetoterapia practicata in centrul nostru medical contribuie din plin la acest lucru.

Kinetoterapia are mai multe principii de aplicare. Iata care ar fi acestea, dupa Baciu:

  • A) Primum non nocere. Toate procedeele trebuie alese si aplicate in asa fel incat in primul rand sa nu faci rau si apoi sa contribui cat mai mult posibil la recuperarea si reabilitarea bolnavului.
  • B) Precocitatea tratamentului. Tratamentul de recuperare medicala trebuie instituit si aplicat cat mai repede cu putinta. Orice intarziere poate insemna scaderea sanselor de recuperare, prelungirea tratamentului si rezultate mai slabe si nesigure. Iata de ce va recomand sa apelati la noi cat mai repede cu putinta.Multi oameni care sufera fac greseala ca rabda pana nu mai pot si abia apoi se duc la medic. Daca se procedeaza asa, scad foarte mult sansele de recuperare si reabilitare.
  • C) Tratamentul trebuie continuat pana la recuperarea integrala. Multi pacienti fac greseala imensa ca dupa ce fac cateva sedinte de tratament si vad ca se simt mai bine, din diferite motive opresc tratamentul cu de la sine decizie, crezand ca procesul de recuperare va continua si asa. Se inseala si acest lucru poate sa aiba consecinte nefaste asupra procesului general de recuperare.
  • D) Tratamentul trebuie sa fie neaparat individualizat. Datorita faptului ca ne confruntam cu un numar foarte mare de afectiuni, ca aceste afectiuni au localizari foarte diferite si datorita faptului ca bolnavii raspund foarte diferit la tratamentele prin kinetoterapie si prin celelalte metode folosite, toate schemele de tratament trebuie sa fie neaparat individualizate.

Toate cele spuse mai sus reprezinta argumente pentru folosirea kinetoterapiei in procesul de recuperare.Folosita asa cum trebuie, aceasta metoda este foarte importanta si foarte valoroasa in procesul de recuperare medicala.

Share this post

Leave a Reply