MASAJUL TERAPEUTIC - Centrumgym - Recuperare medicala Iasi
Str. Vasile Conta nr. 9, Iași langa Policlinica Sf. Spiridon
Lun - Vin : 07:30 - 20:00 Va asteptam !

Blog

MASAJUL TERAPEUTIC

GENERALITATI

Masajul terapeutic este o componentă a masajului sportiv, în condiţiile în care persoana prezintă structuri musculare blocate. Acesta parcurge trei etape, corespunzătoare unor tipuri distincte de masaj: masajul terapeutic, drenajul limfatic şi masajul somatic.

TIPURI DE MASAJ

Masajul terapeutic ca scop reabilitarea acelor structuri ale corpului uman pentru care pragul de adaptare la efort a fost cu mult depăşit în mod repetat şi pe timp îndelungat, ducând la blocaje cum ar fi: contracturile musculare, întinderea musculară sau edemul muscular etc si se adresează diverselor afecţiuni în mod diferit.

De exemplu, in caz de contractură musculară, se execută : un masaj specific, care este perpendicular pe fibra musculară, combinat în acelaşi timp cu un drenaj limfatic şi un masaj somatic. Acesta are rol deblocant, apoi urmeaza drenajul limfatic care are rolul de a îndepărta din zona afectată o cantitate mare de toxine. Această cantitate de toxine care există la nivelul structurilor afectate prezinta ca simptom durere si este ceea ce numi in mod obişnuit “febra musculară”.

Prin drenajul limfatic, toxinele sunt deversate din celulă în spaţiul dintre celule sau în spaţiul dintre structurile musculare. Dacă nu se efectuează drenajul limfatic, zona respectivă se poate transforma într-o zonă edematoasă.
După ce se efectuează drenajul limfatic se efectuează un masaj somatic adică un masaj de relaxare a zonei respective.

Trebuie precizat că prima fază a masajului terapeutic nu este un masaj plăcut, ci unul în care se „brutalizează” muşchiul şi structura afectată. Structura musculară este forţată să se relaxeze, motiv pentru care este resimţit ca un masaj mai dureros.

Drenajul limfatic este un masaj plăcut în care se acţionează pe corp pe o zonă mai mare, în acelaşi timp deversând toxinele spre cisternele limfatice, adică în ganglionii limfatici şi de aici să treacă în sistemul circulaţia limfatică generală.

Masajul somatic  este  un masaj nedureros, de relaxare şi se adresează tuturor persoanelor care vor să scape de încordare, dureri musculare şi mai ales de stres.

Vizitati  si pagina noastra de Facebook : Centrum Gym

 

 

Share this post

Leave a Reply

Pentru a ne asigura ca atat pacientii cat si personalul centrului de recuperare Centrum Gym din Iasi vor ramane in siguranta, va recomandam urmatoarele masuri de protectie pe care avem rugamintea sa le respectati.

- Consultatiile se vor face doar cu programare, tocmai de aceea va rugam sa respectati ora programata pentru a evita aglomerarea din zona de asteptare.
- La intrare pacientilor li se va lua temperatura, iar in cazul in care aceasta depaseste 37,5°C, nu vor putea intra in incinta centrului de recuperare.
- La intrare in incinta pacientii vor completa o declaratie pe propia raspundere.
- Masca de protectie este obligatorie in incinta.
- Pacientii nu vor putea fi insotiti, decat in cazul celor cu dificultati de deplasare si al copiilor.
- Va recomandam sa pastrati distantarea sociala de cel putin 2m.

Dorim sa va multumim pentru intelegere si va asteptam in centrul de recuperare Centrum Gym din Iasi in cele mai sigure conditii!