Guta- Studiu de Caz - Centrumgym - Recuperare medicala Iasi
Str. Vasile Conta nr. 9, Iași langa Policlinica Sf. Spiridon
Lun - Vin : 07:30 - 20:00 Va asteptam !

Blog

Guta- Studiu de Caz

Cum recunoastem un atac de guta?

Pacientul prezinta dureri articulare cu caracter mixt. In aceasta situatie, acesta trebuie sa se prezinte la medicul de familie, care-i elibereaza un bilet de trimitere catre medicul specialist.

Cum ajunge pacientul la noi?

Se face o programare la numarul de telefon 0232 274 056 de luni pana vineri in intervalul orar 9.30-18.00 sau prin intermediul site-ului www.centrumgym.ro  sau pe pagina de Facebook Centrumgym, lasandu-ne un mesaj.

Cum se depistateaza afectiunea de care suferiti?

Va pot da ca exemplu, un pacient prezentat la consultatie in luna ianuarie.

La examenul clinic, s-a constatat o usoara tumefactie la nivelul gleznei, cu modificari de culoare ale pielii. La acest nivel, a acuzat dureri la palparea punctelor topografice, limitarea mobilitatii pentru flexie-extensie.

S-a ridicat suspiciunea diagnosticului de atac acut de guta, motiv pentru care am recomandat investigatii paraclinice de laborator, tratament recuperator fizical si regim alimentar.

Dupa ameliorarea simtomatologiei, pacientul a primit recomandare de tratament cronic medicamentos.

Care este regimul alimentar ce trebuie urmat, in cazul diagnosticului de guta?

Este foarte importanta hidratarea (consumul a minim 2litri de apa plata/zi), controlul greutatii, efectuarea de exercitii fizice moderate, dar cu evitarea traumatizarii articulatiilor, minimizarea consumului de alcool (mai ales bere, bauturi spirtoase), precum si a alimentelor bogate in purine (carne rosie, organe, vanat, fructe de mare), dar si a legumelor din categoria fabaceae (fasole, mazare, linte). Se pot consuma produse lactate, inclusiv brânzeturi, băuturi (cafea, ceai, cacao, sucuri), unt şi grăsimi, pâine, cereale (orz), fructe (de ex. cireşe), oţet de mere, seminţe de ţelină, făinoase, ouă, nuci şi alune, zahăr şi dulciuri.

 

Dr. Raluca Oana Barzoi

Medic primar

Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie

Share this post

Leave a Reply

Pentru a ne asigura ca atat pacientii cat si personalul centrului de recuperare Centrum Gym din Iasi vor ramane in siguranta, va recomandam urmatoarele masuri de protectie pe care avem rugamintea sa le respectati.

- Consultatiile se vor face doar cu programare, tocmai de aceea va rugam sa respectati ora programata pentru a evita aglomerarea din zona de asteptare.
- La intrare pacientilor li se va lua temperatura, iar in cazul in care aceasta depaseste 37,5°C, nu vor putea intra in incinta centrului de recuperare.
- La intrare in incinta pacientii vor completa o declaratie pe propia raspundere.
- Masca de protectie este obligatorie in incinta.
- Pacientii nu vor putea fi insotiti, decat in cazul celor cu dificultati de deplasare si al copiilor.
- Va recomandam sa pastrati distantarea sociala de cel putin 2m.

Dorim sa va multumim pentru intelegere si va asteptam in centrul de recuperare Centrum Gym din Iasi in cele mai sigure conditii!